nokvorsten rieten dak liggen in de specie

De  nokvorsten aan de achterkant liggen inmiddels in de specie en beginnen met dit warme weer en felle zon al aardig te drogen. Het is een kwestie van 1 tot 2 dagen dat het dak helemaal af is!

Het afkloppen van het rietendak kan beginnen. Ofwel de afwerking om het mooi glad af te werken is vandaag gestart. Je ziet op de foto dat het stuk achter bij de kaasmakerij al gedaan is en zo glad als een spiegel oogt.

De metaalleverancier is nog met Theo van der Kroon langs geweest. Reden het opmeten van de afwerking van de schoorsteen op het dak achter. Dat moet een cortenstalen huls worden om dat vreselijke ronde rvs ding met vierkante afzuiger erop. Ter plekke wordt ook bedacht hoe deze het eenvoudigste vastgezet kan worden om de huidige constructie heen, zonder dat het dak weer opnieuw gedekt moet worden… De ventilator blijkt overigens nog helemaal los in de pijp te zitten… Afijn met het plaatsen van de cortenstalen huls wordt een en ander wel vastgezet door de aannemer.

Morgen of overmorgen wordt er aangevangen met het plaatsen van de ramen in de achtergevel! Nu al benieuwd hoe het er dan weer uit zal zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *